© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per: 40min
Įvertinimas:
3.0000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Nuskuskite bulves, supjaustykite į keturias dalis ir užkaiskite.

Sūrį sutarkuokite burokine tarka.

Blynų tešlai sumaišykite miltus su 3 šaukštais sviesto, įberkite druskos ir pertrinkite.

Po truputį pilkite vandenį ir maišykite, kol gausite tamprią tešlą. Tešlą uždenkite lėkšte ir palikite pusvalandžiui pastovėti.

Tešlą padalinkite į 6 – 8 dalis, iš kiekvienos iškočiokite po lakštą.

Bulves sutrinkite, kai pravės, suberkite pusę sūrio, išmaišykite.

Ant pusės lietinio uždėkite bulvių masės, dar užberkite sūrio ir užlenkite kita lietinio puse. Nedėkite daug įdaro, lietiniai neturi būti stori.

Patepkite sulenktus lietinius sviestu ir dar kartą perlenkite perpus. Gautą trikampį kiek pakočiokite.

Įkaitinkite keptuvėje sviestą ar aliejų ir iškepkite lietinius su įdaru.

Paruošimo būdas: Kepti keptuvėje
Mėgautis per: Pietūs Vakarienė
Geriausia valgyti: Karštą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai