Lengvas obuolių pyragas
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per: 50min
Įvertinimas:
2.8182 22
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Avižinius dribsnius užpilkite kefyru ir palikite 10 minučių, kad išbrinktų.

Obuolius nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite plonomis riekelėmis. Sumaišykite su cinamonu ir sudėkite į kepimo formos dugną (formą ištepkite sviestu).

Atskirkite kiaušinių trynius ir baltymus.

Baltymus išplakite iki standžių putų.

Trynius išsukite su pašildytu medumi (šiltas medus suskystėja).

Į avižinių dribsnių ir kefyro masę supilkite trynius su medumi, išsukite. Suberkite miltus su kepimo milteliais ir išmaišykite. Sudėkite baltymus ir gerai išmaišykite.

Tešlą užpilkite ant obuolių.

Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes.

Paruošimo būdas: Kepti orkaitėje
Mėgautis per: Pietūs Vakarienė
Geriausia valgyti: Šaltą

Naujausi recepetai