Lieknėjantiems: Jurgitos žiedinių kopūstų blyneliai su mocarelos sūriu

Daržovių blynelius dažniausiai kepame iš moliūgų, cukinijos, kartais morkų. Šis receptas neįprastas, bet puikiai tinkantis kaip pietums, taip ir vakarienei.
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
30min
Įvertinimas:
4.3333 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Apvirti žiedinį kopūstą keletą minučių. Nukošti ir perdėti į dubenį. Sutrinti jį į košelę, bet turi likti smulkių gabaliukų. Į dubenį suberti tarkuotą sūrį, įmušti 2 kiaušinius, pagardinti prieskoniais. Į masę įmaišyti miltus. Įkaitinti keptuvėje kokosų aliejų ir kepti iš gautos masės suformuotus blynelius.

P.S. Speltos miltus galima keisti avižų sėlenomis arba kvietiniais pilno grūdo miltais.

Skanaus linki recepto autorė – Jurgita M.

sulieknek.lt
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

1 vnt. Žiediniai kopūstai
2 vnt. Kiaušiniai
40 g Mocarelos sūris
1 šaukštas Speltos viso grūdo miltai
1 šaukštas Kokoso aliejus kepimui
pagal skonį Prieskoniai
žiupsnelis Kajeno pipirai malti
Porcijos: 2
Sudėtingumas :