LIEKNĖJANTIEMS: grikių ir varškės apkepas

 (1)
Grikių ir varškės apkepas
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
60min
Įvertinimas:
4.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Grikius išvirkite, nukoškite ir atvėsinkite.

Varškę sutrinkite su pienu.

Atskirkite kiaušinio trynį nuo baltymo. Baltymą išplakite iki standžių putų, trynį išplakite su cukrumi.

Obuolius užpilkite karštu vandeniu, plaukite kol atvės, nusunkite ir supjaustykite.

Grikius sumaišykite su varške, sudėkite trynius, obuolius ir baltymus. Gerai išmaišykite.

Masę sukrėskite į sviestu išteptą kepimo formą ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

40 g Grikiai
200 g Varškė
1 vnt. Kiaušiniai
1 sauja Džiovinti obuoliai
50 ml Pienas
1 šaukštas Cukrus
Porcijos: 2
Sudėtingumas :