Lęšių ir avinžirnių sriuba su daržovėmis

© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
60min
Įvertinimas:
1.5000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Didelę kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, paprikas supjaustykite į keturias dalis, išimkite sėkleles.

Svogūnus nulupkite, perpjaukite kiekvieną į 6 – 8 dalis. Česnakų galvutes perpjaukite į perpus, bet česnakų nenulupkite.

Aptepkite visas daržoves alyvuogių aliejumi ir sudėkite į kepimo skardą. Pašaukite skardą su daržovėmis į 200 laipsnių karštumo orkaitę, kepkite 30 min. Išimkite paprikas, sudėkite į dubenį, palikite 5 min. pravėsti, paskui nulupkite.

Česnaką atsargiai nulupkite. Visas daržoves supjaustykite gabalėliais.

Supilkite į puodą sultinį arba vandenį, suberkite lęšius, avinžirnius, prieš tai nupylę skystį iš skardinės. Užkaiskite ant vidutinio kaitrumo viryklės, užvirinkite. Virkite 15 min.

Suberkite iškeptas daržoves, cinamoną, karį ir papriką, užvirinkite, virkite dar 5 min. Įberkite druskos, pipirų, išpilstykite į lėkštes. Įpilkite alyvuogių aliejaus ir patiekite su „Tabasco“ padažu.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

1 1/3 l Daržovių sultinys
2 stiklinė Raudonieji lęšiai
1 indelis Konservuoti avinžirniai
3 vnt. Svogūnai
2 vnt. Česnakai
Alyvuogių aliejus
1/2 šaukštelis Cinamonas
1/2 šaukštelis Karis
1/2 šaukštelis Aitriosios paprikos milteliai
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
pagal skonį Tabasko padažas
Porcijos: 6
Sudėtingumas :