Lenkiški močiutės virtiniai

Virtiniams naudokite kiek galima mažiau vandeningas bulves. Rinkitės sunkesnį kočėlą – bus lengviau kočioti tešlą.
© Shutterstock nuotr.
Recepto kilmė:
Lenkijos virtuvė
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Dideliame dubenyje sumaišykite miltus ir druską. Atskirame dubenyje sumaišykite sviestą, grietinę, kiaušinius, kiaušinių trynį ir aliejų. Supilkite į miltus ir išmaišykite. Uždenkite dubenį rankšluosčiu ir palikite 15-20 min.

Sudėkite bulves į puodą, pripilkite vandens, kad apsemtų. Užvirkite, virkite, kol suminkštės – apie penkiolika minučių. Nusunkite, sugrūskite ir sumaišykite su čederio sūriu ir sūrio padažu, kol dar karštos. Pabarstykite česnakine druska, druska ir pipirais. Atidėkite atvėsti.

Virtinių tešlą padalinkite į dvi dalis. Iškočiokite ant miltais pabarstyto paviršiaus, supjaustykite apskritimais ir į kiekvieną įdėkite įdaro. Sulenkite per pusę ir užspauskite kraštus. Galite užšaldyti vėlesniam vartojimui. Virti: užvirkite didžiulį puodą šiek tiek pasūdyto vandens, sumeskite po vieną virtinius ir virkite, kol iškils. Išimkite kiaurasamčiu.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Tešlai:
4,5 stiklinė Miltai
2 šaukštelis Druska
2 šaukštas Sviestas
2 stiklinė Grietinė
2 vnt. Kiaušiniai
1 vnt. Kiaušinių tryniai
2 šaukštas Aliejus
Įdarui:
8 vnt. Bulvės
1 stiklinė Čederio sūris (tarkuotas)
2 šaukštas Sūrio padažas
pagal skonį Česnakinė druska
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
Porcijos: 8
Sudėtingumas :