LENGVAS pyragas su persikais

 (6)
Autorius: Ramunė Matulienė
Greitas pošventinis pyragas. Ypač tiks besilaikantiems dietos.
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
80min
Įvertinimas:
3.4444 9
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Kiaušinius išplakti kartu su cukrumi ir druska, kol masė taps balta. Įpilti ištirpintą margariną ( arba sviestą ), kefyrą, vaniliną, viską išmaišyti. Dar įdėjau porą dosnių šaukštų aguonų.

Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, persijoti. Miltus sumaišyti su skysčiais, kad gautųsi tešla, kaip tiršta grietinė.

Tešlą suversti į kepimo skardą, ant tešlos išdėlioti supjaustytus (nebūtinai) persikus vieną šalia kito. Smarkiai įspausti vaisių į pyragą nereikia, nes kildama tešla gražiai apgaubia vaisius. Kepti pyragą 40–45 min. 170 laipsnių temp. Skanaus!

LENGVAS pyragas su persikais
© Asmeninio archyvo nuotr.


LENGVAS pyragas su persikais
© Asmeninio archyvo nuotr.


Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

1,5 stiklinė Miltai
0,5 stiklinė Cukrus
1 stiklinė Kefyras
3 vnt. Kiaušiniai
150 g Sviestas
1 šaukštelis Kepimo milteliai
1 šaukštelis Vanilinis cukrus
žiupsnelis Druska
800 g Konservuoti persikai
2 šaukštas Aguonos
Sudėtingumas :