Lengvas bulvių ir pievagrybių apkepas

Bulvių ir pievagrybių apkepas
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
50min
Įvertinimas:
3.5000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Nuskustas bulves supjaustykite griežinėliais, o juos padalinkite dar į dvi ar keturias dalis.

Suberkite į verdantį sūrų vandenį ir virkite 5-7 minutes.

Pievagrybius nuplaukite ir perpjaukite į keturias dalis. Apkepkite svieste su druska, pipirais ir smulkiai pjaustytu svogūnu.

Kepimo indą ištepkite sviestu.

Sluoksniuokite nusunktas bulves su pakeptais grybais taip, kad viršuje liktų bulvės.

Užberkite tarkuoto sūrio.

Pieną išplakite su kiaušiniais, druska ir čiobreliais. Plakinį užpilkite ant apkepo viršaus.

Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

700 g Bulvės
400 g Pievagrybiai
1 vnt. Svogūnai
100 g Fermentinis sūris
1 stiklinė Pienas
2 vnt. Kiaušiniai
pagal skonį Druska
pagal skonį Pipirai
1 šaukštelis Čiobreliai
Porcijos: 4
Sudėtingumas :