LENGVAI pagaminamas obuolių pyragas

Šį kartą dar vienas labai lengvas ir liaudyje tikrai gerai žinomas receptas, kurį šiek pakoregavau pagal turimus ingredientus. Taip, tai obuolių pyrago su manų kruopomis adaptacija. Maniškiame recepte manų kruopų nėra, vietoj jų naudojau migdolų trupinius.
© feastofguiltypleasures.blogspot.com
Recepto kilmė:
Lietuvos virtuvė
Įvertinimas:
3.5714 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Obuolius nuplaukite, nulupkite ir išimkite sėklytes. Supjaustykite nedidelėmis skiltelėmis, sumaišykite su razinomis, džiovintomis spanguolėmis, cinamonu ir vaniliniu cukrumi.

Ant kepimo formos dugno sutarkuokite ir tolygiai paskirstykite 1/3 sviesto.

Miltus, migdolus ir sukrų sumaišykite. Pusę mišinio suberkite į kepimo formą ir prispauskite prie dugno.

LENGVAI pagaminamas obuolių pyragas
© feastofguiltypleasures.blogspot.com

Sudėkite obuolius. Juos taip pat šiek tiek prispauskite.

Galiausiai suberkite likusią miltų, migdolų ir cukraus mišinio dalį, prispauskite.

LENGVAI pagaminamas obuolių pyragas
© feastofguiltypleasures.blogspot.com

Ant viršaus sutarkuokite ir tolygiai paskirstykite likusį sviestą.
Pyragą pašaukite į įkaitintą orkaitę (180-200 laipsnių C) ir kepkite apie 40 min.

LENGVAI pagaminamas obuolių pyragas
© feastofguiltypleasures.blogspot.com

Pyragą galima valgyti tiek karštą su vaniliniais ledais, tiek šaltą. Skanaus!

feastofguiltypleasures.blogspot.com
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

250 ml Miltai
200 ml Malti migdolai
120-150 ml Cukrus
150 g Sviestas
8-10 vnt. Obuoliai
1 sauja Razinos
1 sauja Džiovintos spanguolės
1-2 šaukštelis Cinamonas
1 šaukštelis Vanilinis cukrus
Sudėtingumas :