"Skruzdėlynas"
© Skaitytojo nuotr.
Pagaminamas per: 60min
Įvertinimas:
2.5000 14
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Iš kiaušinių, grietinės, druskos ir miltų užmaišykite tešlą.

Tešlą plonai iškočiokite ir supjaustykite keturkampiais ar rombais (3-4 cm).

Tešlo gabalėlius dėkite į verdančius riebalus ir virkite, kol pagels. Ištraukus sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų riebalai.

Visus produktus skirtus sirupui sudėkite į indą ir užvirkite. Virti reikia tol, kol įlašinus į šaltą vandenį sirupas neišsileidžia.

Išvirtus ir nusausintus traškius lakštus dėkite į lėkštę, užpilkite truputį sirupo. Taip sluoksniuokite lakštus ir sirupą, kol pasistatys didelis skruzdėlynas.

Galite apiberti aguonomis ir razinomis.

Ingredientai: Tešlai: 4-5 kiaušiniai. Grietinės 5 šaukštai. Miltų 4 stiklinės. Aliejus kepimui. Sirupui:1 stiklinė medaus. 2 šaukštai vandens. 30 g sviesto. 1 šaukštas grietinės.

Paruošimo būdas: Virti
Mėgautis per: Pietūs Vakarienė
Geriausia valgyti: Šaltą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai