Legendinis FORŠMAKAS - silkių užtepėlė

 (8)
Foršmakas
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
30min
Recepto kilmė:
Izraelio virtuvė
Įvertinimas:
3.0000 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Obuolį nulupkite, sėklalizdžius išimkite, supjaustykite nedideliais gabaliukais.

Silkę aliejuje nuvarvinkite, jei matote kaulų, juos pašalinkite, supjaustykite nedideliais gabaliukais.

Batoną išmirkykite piene.

Raudonąjį svogūną supjaustykite.

Kiaušinius kietai išvirkite, atvėsinkite, nulupkite ir atskirkite trynius nuo baltymų. Baltymus supjaustykite, trynius sutrinkite su garstyčiomis.

Sumaišykite obuolius, silkę, svogūną, batoną ir kiaušinio baltymus. Sumalkite mėsmale arba smulkiai sukapokite (maisto trintuvas netinka, nes silkės masė neturi tapti tyre).

Pagardinkite citrinos sultimis, alyvuogių aliejumi, pipirais, smulkiai pjaustytais laiškiniais svogūnais.

Sumaišykite su trynių ir garstyčių padažu.

Patiekite su juoda duona.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

4 vnt. Silkių filė aliejuje
5 riekelė Batonas
100 ml Pienas
3 vnt. Kiaušiniai
1 vnt. Obuoliai
1 šaukštelis Garstyčios
šlakelis Citrinų sultys
šlakelis Alyvuogių aliejus
pagal skonį Pipirai
2 šakelė Svogūnų laiškai
1 vnt. Raudonieji svogūnai
Porcijos: 6
Sudėtingumas :