Grybukai
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per: 90min
Įvertinimas:
3.7000 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Kiaušinių trynius išsukite su cukrumi.

Į grietinę supilkite citrinų sultimis nugesintą sodą.

Kiaušinių trynius išmaišykite su grietine.

Suberkite vanilinį cukrų, cinamoną, supilkite skystą medų ir gerai išmaišykite.

Sudėkite minkštą sviestą ir išsukite.

Suberkite miltus ir gerai išmaišykite.

Tešla neturi būti skysta, bet ir kieta (atgnybus turėtų lengvai susiformuoti rutuliukas ir išsilaikyti forma).

Dėkite kepti į įkaitusią keptuvę.

Iš abiejų pusių ant nedidelės ugnies kepkite po 4 minutes.

Atsargiai išimkite ir leiskite kiek atvėsti.

Kepurėlės glajui inde ištirpinkite juodąjį šokoladą su sviestu. Šokoladas turi būti tik šiek tiek šiltas - lengviau prikibs prie kepurėlės.

Kepurėlę panardinkite į šokoladą ir ištraukite. Dėkite ant lėkštės krašto taip, kad kepurėlė kybotų ore. Palaukite, kol šokoladas sustings.

Kotelio glajui kiaušinio baltymus išsukite su cukraus pudra ir citrinos sultimis ir aptepkite kotelius. Kol glajus dar nesustingo kojeles apiberkite aguonomis.

Tinka: Vaikams
Paruošimo būdas: Kepti keptuvėje
Mėgautis per: Pietūs Vakarienė
Geriausia valgyti: Šaltą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai