Legendiniai GRYBUKAI

 (10)
Už receptą dėkojame skaitytojai Leokadijai. Grybukams kepti reikės specialios keptuvės.
Grybukai
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
90min
Įvertinimas:
3.8571 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Kiaušinių trynius išsukite su cukrumi.

Į grietinę supilkite citrinų sultimis nugesintą sodą.

Kiaušinių trynius išmaišykite su grietine.

Suberkite vanilinį cukrų, cinamoną, supilkite skystą medų ir gerai išmaišykite.

Sudėkite minkštą sviestą ir išsukite.

Suberkite miltus ir gerai išmaišykite.

Tešla neturi būti skysta, bet ir kieta (atgnybus turėtų lengvai susiformuoti rutuliukas ir išsilaikyti forma).

Dėkite kepti į įkaitusią keptuvę.

Iš abiejų pusių ant nedidelės ugnies kepkite po 4 minutes.

Atsargiai išimkite ir leiskite kiek atvėsti.

Kepurėlės glajui inde ištirpinkite juodąjį šokoladą su sviestu. Šokoladas turi būti tik šiek tiek šiltas - lengviau prikibs prie kepurėlės.

Kepurėlę panardinkite į šokoladą ir ištraukite. Dėkite ant lėkštės krašto taip, kad kepurėlė kybotų ore. Palaukite, kol šokoladas sustings.

Kotelio glajui kiaušinio baltymus išsukite su cukraus pudra ir citrinos sultimis ir aptepkite kotelius. Kol glajus dar nesustingo kojeles apiberkite aguonomis.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

4 stiklinė Miltai
4 vnt. Kiaušinių tryniai
2 šaukštas Cukrus
2 šaukštas Medus
100 g Sviestas
0,5 stiklinė Grietinė
1 šaukštelis Vanilinis cukrus
0,5 šaukštelis Cinamonas
0,5 šaukštelis Soda
0,2 šaukštelis Citrinų sultys
Šokoladiniam glajui
50 g Juodasis šokoladas
2 šaukštelis Sviestas
Baltam glajui
1 vnt. Kiaušinių baltymai
1 šaukštas Citrinų sultys
0,5 stiklinė Cukraus pudra
1 šaukštas Aguonos
Porcijos: 10
Sudėtingumas :