Viščiukas tabaka
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per: 60min
Įvertinimas:
5.0000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Viščiuką (iki 900 g) gerai nuplaukite, apžiūrėkite ar nėra likusių plunksnų galiukų. Nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

Viščiuką perpjaukite išilgai krūtinės ir išskleiskite. Gerai išmuškite ir atidėkite į šoną.

Pasiruoškite marinatą: aliejų sumaišykite su citrinos sultimis, medumi, smulkiai supjaustytais česnakais, kalendromis, rozmarinais, garstyčių grūdeliais, čiobreliais, druska ir pipirais.

Viščiuką gerai aptepkite marinatu ir palikite pastovėti šaldytuve porai valandų.

Ant žemos ir vidutinės ugnies kepkite įkaitintame aliejuje po 20 minučių iš abiejų pusių.

Svarbiausia, viščiuką prispauskite arba sunkiu dangčiu, arba plačia lėkšte su vandens puodu ant viršaus.

Patiekite su keptomis ar šviežiomis daržovėmis.

Tinka: Gurmanams
Šventiniam stalui: Šventiniai pietūs
Paruošimo būdas: Kepti keptuvėje
Mėgautis per: Pietūs Vakarienė
Geriausia valgyti: Karštą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai