Lazanija su vištiena
© Žurnalas "Mano namai"
Pagaminamas per: 70min
Įvertinimas:
4.4000 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Vištieną susmulkinkite. Pagaminkite baltąjį padažą: pakaitinkite sviestą, suberkite miltus ir nuolat maišydami plona srovele supilkite pieną.

Padažą pavirkite kelias minutes (nuolat maišykite!).

Supilkite grietinėlę, įberkite druskos.

Paruoškite pomidorų padažą: konservuotus pomidorus supilkite į indą, pagardinkite trintu česnaku, salotų prieskoniais, įberkite druskos ir pipirų.

Ištepkite kepimo formą (geriausia – 20 × 30 cm dydžio) sviestu ir įpilkite pirmą baltojo padažo sluoksnį.

Truputėlį užpilkite pomidorų padažo ir uždenkite lakštu.

Toliau trys sluoksniai turi būti tokie: baltasis padažas, vištienos gabaliukai ir pomidorų padažas (lakštų – keturi sluoksniai).

Paskutinį sluoksnį prispauskite lakštu, užtepkite baltojo padažo ir užbarstykite tarkuoto sūrio.

Kepkite 225 °C temperatūros orkaitėje 30–40 minučių.

Uždėkite kelias pomidorų skilteles, užbarstykite sūrio ir kepkite dar 5–10 minučių.

Tinka: Vaikams
Šventiniam stalui: Šventiniai pietūs
Paruošimo būdas: Kepti orkaitėje Virti
Mėgautis per: Pietūs Vakarienė
Geriausia valgyti: Karštą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai