Lazanija su vištiena ir varške

 (1)
Netikėtas, bet puikus derinys.
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
60min
Recepto kilmė:
Italijos virtuvė
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Pievagrybius perpjaukite į keturias dalis, smulkiai supjaustykite svogūną ir vištienos krūtinėlę. Įkaitinkite keptuvėje alyvuogių aliejų ir pakepkite svogūną, kol pagels.

Sudėkite į keptuvę pievagrybius, pakepkite 7 – 10 min., sudėkite vištienos krūtinėlės gabalėlius. Įberkite druskos, pipirų, džiovintų bazilikų. Kepkite, kol vištienos krūtinėlė pasidarys balkšva.

Tada įdėkite pomidorų pastos. Išmaišykite, suberkite smulkintas petražoles, pagal skonį įberkite druskos, pipirų. Ant silpnos ugnies troškinkite 10 – 15 min.

Per tą laiką pagaminkite varškės padažą: sumaišykite varškę su parmezanu, smulkintais žaliais bazilikais ir petražolėmis, trupučiu druskos ir pipirų, įmuškite kiaušinį ir viską išmaišykite.

Įklokite į kepimo formą tešlos lakštą ant jo uždėkite ketvirtadalį mėsos padažo, ant antro lakšto vėl uždėkite mėsos padažo, ant trečio – trečdalį varškės padažo, ant ketvirto sluoksnio – trečdalį mocarelos. Tokia pačia tvarka sluoksniuokite toliau. Sukloję visus sluoksnius užbarstykite parmezano.

Uždenkite lazaniją folija ir pusvalandį kepkite 200 laipsnių karščio orkaitėje. Paskui foliją nuimkite ir dar 10 min. pašaukite į orkaitę.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

230 g Lazanija
2 vnt. Svogūnai
700-800 g Vištienos filė
300 g Pievagrybiai
150-200 g Pomidorų pasta
pagal skonį Petražolės
pagal skonį Bazilikai
400 g Varškė (liesa)
100 g Parmezano sūris
150-200 g Mocarelos sūris
1 vnt. Kiaušiniai
1 žiupsnelis Druska
1 žiupsnelis Juodieji malti pipirai
1 šaukštas Alyvuogių aliejus
Porcijos: 4
Sudėtingumas :