Lašišos kepsniukas su bulvių koše

Autorius: Liucina Rimgailė
Vakarienė Mindaugui Kuzminskui.
© Asmeninio archyvo nuotr.
Pagaminamas per:
60min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Lašišos file nuvalome, nusausiname. Į įkaitintą keptuvę pilame truputį alyvuogių aliejaus ir dedame lašišą ant odelės. Kepsime visą laiką tik ant odelės, nevartydami. Pasižiūrėjus iš šono matosi, kaip kyla lašišos kepimo lygis. Kepdami nuolat palaistome lašišą.

Žuviai iškepus, į keptuvę dedame padažui skirtus susmulkintus ingredientus. Trumpai apkepinus, įpilame truputį vyno, pomidorų pastos ir prieskonių pagal skonį. Viską troškiname iki 10 min.

Bulves išverdame ir dedame į jas sviestą, pašildytą grietinėlę bei smulkiai supjaustytus kaparėlius. Taip pat galima įdėti šaukštą svogūnų, kurie pradžioje kepė padažui. Viską sugrūdame ir paskaniname druska bei pipirais.

skonis
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

250 g Lašišos filė
Padažui:
4 vnt. Juodosios alyvuogės
1 šaukštelis Kaparėliai
1 šaukštas Saulėje džiovinti pomidorai aliejuje
1 skiltelė Česnakai
0,5 vnt. Svogūnai šalotiniai
1 šaukštas Sviestas
1 šaukštas Alyvuogių aliejus
2 vnt. Pomidorai
100 ml Baltas sausas vynas
1 šaukštelis Pomidorų pasta
1 riekelė Citrinos
Bulvių košei:
2 vnt. Bulvės
1 šaukštas Sviestas
4 šaukštas Grietinėlė
1 šaukštas Kaparėliai
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
Porcijos: 2
Sudėtingumas :