Lašisos kapotinis

Autorius: Lukas Semeževičius
Vakarienė Ričardui Berankiui.
© Asmeninio archyvo nuotr.
Pagaminamas per:
60min
Įvertinimas:
5.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Lašišos filė pjaustoma labai smulkiais, tačiau jaučiamais kubeliais.

Svogūnas, paprika ir pomidoras sukapojami smulkiau už lašišą. Viskas sumaišoma, gardinama druska, pipirais, citrinos žievele ir sultimis. Iš gautos masės daromi kamuoliukai, kurie voliojami stintenių ikruose.

Į šiltą vandenį pilami ciberžolės milteliai ir palaikoma, kol vanduo nusidažys. Tada sudedami stintenių ikrai.

Labai šalta grietinėlė palakama kartu su vasabi milteliais iki standžių putų.

Filo tešla atšildoma. Suskaidoma lapeliais. Peiliu išpjaunamos raketės formos skrebučiai kuriuose su sietelio pagalba padaromi įspaudai. Kepama 200C orkaitėje apie 2 min.

Žąsų kepenėlės, jei reikia, nuplėvinamos ir supjaustomos maždaug centimetro storio gabaliukais. Kepama ant įkaitusio sviesto po 20 s iš abiejų pusių.

skonis
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą