L. Kalpokaitė ir vištų kepenėlių paštetas
© Koliažas: T. Vinicko ir Fotolia nuotr.
Pagaminamas per: 40min
Įvertinimas:
4.1667 6
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Išvirkite kiaušinį.

Vištienos kepenėles gerai nuplaukite.

Apibarstykite pipirais ir druska ir palikite 10 minučių pastovėti.

Dėkite į įkaitintą lydytą sviestą (Ghi) ir vartant kepkite. Keptuvė greitai prisipildo skysčio iš kepenėlių - jo nenupilkite. Kepenėlės turi ne apkepti (neturi apskrusti), bet išvirti.

Svieste apkepkite smulkiai supjaustytą svogūną kol gražiai paruduos.

Į dubenį sudėkite susmulkintas kepenėlės, supjaustytą kiaušinį, apkeptus svogūnus, įpilkite brendžio, įdėkite majonezo, pasūdykite ir sumalkite iki vientisos masės.

Įdėkite šaukštelį arba šaukštą lydyto sviesto (Ghi) ir dar kartą gerai sumalkite.

Paruoštą paštetą supilkite į indelį ir padėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.

Tinka: Gurmanams
Šventiniam stalui: Šventiniai pietūs
Paruošimo būdas: Kepti keptuvėje Virti
Mėgautis per: Pietūs Pusryčiai Vakarienė
Geriausia valgyti: Šaltą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai