Labai skanus obuolių pyragas

 (1)
Autorius: Miglė Gylienė
© Asmeninio archyvo nuotr.
Pagaminamas per:
60min
Įvertinimas:
3.1250 8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Sviestą išsukame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purios baltos masės.

Atskiriame kiaušinio trynius nuo baltymo.

Trynius sudedame į sviesto ir cukraus masę, gerai išmaišome.

Į grietinę įdedame sodos ir išmaišome, tada sukrečiame į sviesto, cukraus ir kiaušinių masę.

Viską gerai išmaišome ir tuomet sijojame miltus į šią masę.

Kiaušinio baltymus suplakame mikseriu iki standžių putų, tuomet atsargiai įmaišome į tešlą.

Obuolius supjaustome plonomis skiltelėmis, apiberiame šaukštu cukraus ir cinamonu.

Į įkaitintą, riebalais suteptą skardą supilame tešlą (ji turėtų būti grietinės tirštumo) ir susmaigstome į ją paruoštas obuolių skilteles, aš dar įdedu džiovintų spanguolių.

Kepame apie 40 minučių 180 C orkaitėje.

Iškeptą pyragą galima valgyti karštą su ledais ar plakta grietinėle.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

200 g Sviestas
0,5 stiklinė Cukrus
4 vnt. Kiaušiniai
100 ml Grietinė
4 vnt. Obuoliai
1 stiklinė Miltai
1 šaukštelis Cinamonas
1 šaukštelis Vanilinis cukrus
0.5 šaukštelis Soda
Porcijos: 8
Sudėtingumas :