© Asmeninio archyvo nuotr.
Pagaminamas per: 60min
Įvertinimas:
3.1250 8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Sviestą išsukame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purios baltos masės.

Atskiriame kiaušinio trynius nuo baltymo.

Trynius sudedame į sviesto ir cukraus masę, gerai išmaišome.

Į grietinę įdedame sodos ir išmaišome, tada sukrečiame į sviesto, cukraus ir kiaušinių masę.

Viską gerai išmaišome ir tuomet sijojame miltus į šią masę.

Kiaušinio baltymus suplakame mikseriu iki standžių putų, tuomet atsargiai įmaišome į tešlą.

Obuolius supjaustome plonomis skiltelėmis, apiberiame šaukštu cukraus ir cinamonu.

Į įkaitintą, riebalais suteptą skardą supilame tešlą (ji turėtų būti grietinės tirštumo) ir susmaigstome į ją paruoštas obuolių skilteles, aš dar įdedu džiovintų spanguolių.

Kepame apie 40 minučių 180 C orkaitėje.

Iškeptą pyragą galima valgyti karštą su ledais ar plakta grietinėle.

Paruošimo būdas: Kepti orkaitėje
Mėgautis per: Pietūs Vakarienė
Geriausia valgyti: Šaltą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai