Kvepia rudeniu: mielinis pyragas su obuoliais

Autorius: Inga Alenskaitė
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
120min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Dideliame dubenyje sumaišome miltus, druską, cukrų ir mieles. Atskirai paplakame kiaušinį su pienu ir supilame į sausąjį mišinį. Sudedame sviestą. Kadangi tešla minkšta, tai rankomis minkyti bus nelabai patogu, todėl prie plaktuvo pritvirtiname spiralinius tešlos minkymo antgalius (būna prie kiekvieno plaktuvo) ir šitaip minkome maždaug 4-5 minutes.

Išminkytą tešlą dedame į sviestuotą dubenį, uždengiame švariu rankšluostėliu ir pusvalandį šiltai kildiname. Miltuotomis rankomis tešlą lengvai perminkome ir perkeliame į sviestuotą kepimo formą. Uždengiame ir dar pusvalandį kildininame.

Įkaitiname orkaitę iki 225 laipsnių. Obuolius nulupame, išimame sėklas ir padalijame į aštuonias dalis. Išdėliojame ant pyrago viršaus, apibarstome ruduoju cukrumi ir kišame į orkaitę dešimčiai minučių.

Per tą laiką išplakame grietinėlę. Ištraukiame pyragą iš orkaitės, sumažiname kaitrą iki 200 laipsnių, sudedame grietinėlę ant pyrago viršaus, grąžiname į orkaitę ir kepame dar 20 minučių. Gardžiausias dar šiltas. Skanaus.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

250 g Miltai
žiupsnelis Druska
1 šaukštas Cukrus
5 g Sausos mielės
1 vnt. Kiaušiniai
120 ml Pienas
30 g Sviestas
3 vnt. Obuoliai
70 g Rudasis cukrus
150 ml Grietinėlė riebi
Porcijos: 8
Sudėtingumas :