© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per: 60min
Įvertinimas:
2.3333 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Supjaustykite kubeliais sviestą ir jį rankomis sumaišykite su miltais, cukrumi, druska bei kiaušiniais, kol gausis vientisa masė. Uždenkite tešlą ir 30 minučių įdėkite ją į šaldytuvą.

Cukrų ir sviestą (skirtą obuolių masei gaminti) pakaitinkite puode. Gautą karamelinės spalvos masę tolygiai paskleiskite kepimo formoje (kepiau apvalioje pyrago formoje).

Nuskuskite obuolius, išimkite sėklalizdžius, supjaustykite juos skiltelėmis ir išdėliokite ant cukraus ir sviesto masės. Tada ištraukite tešlą ir ją uždėkite ant obuolių.

Kepkite 20 minučių 200 laipsnių temperatūroje. Baigus kepti pyragą išimkite iš orkaitės, šiek atvėsinkite ir apverskite.

Tinka: Iškylai
Šventiniam stalui: Šventiniai pietūs , Vakarėlis
Paruošimo būdas: Kepti orkaitėje
Mėgautis per: Pietūs Pusryčiai Vakarienė
Geriausia valgyti: Šaltą
Recepto kilmė: Lietuvos virtuvė
|Populiariausi straipsniai ir video

Naujausi recepetai