Kvapnus obuolių pyragas

 (1)
Autorius: Lina
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
60min
Recepto kilmė:
Lietuvos virtuvė
Įvertinimas:
2.3333 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Supjaustykite kubeliais sviestą ir jį rankomis sumaišykite su miltais, cukrumi, druska bei kiaušiniais, kol gausis vientisa masė. Uždenkite tešlą ir 30 minučių įdėkite ją į šaldytuvą.

Cukrų ir sviestą (skirtą obuolių masei gaminti) pakaitinkite puode. Gautą karamelinės spalvos masę tolygiai paskleiskite kepimo formoje (kepiau apvalioje pyrago formoje).

Nuskuskite obuolius, išimkite sėklalizdžius, supjaustykite juos skiltelėmis ir išdėliokite ant cukraus ir sviesto masės. Tada ištraukite tešlą ir ją uždėkite ant obuolių.

Kepkite 20 minučių 200 laipsnių temperatūroje. Baigus kepti pyragą išimkite iš orkaitės, šiek atvėsinkite ir apverskite.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Tešlai:
400 g Miltai
200 g Sviestas
100 g Rudasis cukrus
žiupsnelis Druska
2 vnt. Kiaušiniai
Įdarui:
3 vnt. Obuoliai
100 g Rudasis cukrus
60 g Sviestas
Porcijos: 8
Sudėtingumas :