Kvapni naminė duona su obuoliais

© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
60min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Mieles sutrinkite su šaukštu cukraus ir 3 šaukštais šilto pieno.

Medų ištirpinkite likusiame šiltame piene.

Dideliame dubenyje sumaišykite abiejų rūšių miltus. Supilkite išleistas mieles, piną su medumi, šaukštą aliejaus ir tarkuotą obuolį. Užminkykite tešlą. Uždenkite švariu rankšuosčiu ir pastatykite šiltai valandai, kad pakiltų.

Razinas gerai nuplaukite ir pamerkite. Likusius 5 šaukštus cukraus sumaišykite su cinamonu. Sviestą ištirpinkite.

Pakilusią tešlą sužnaibykite vienodo dydžio gabaliukais, suvoliokite kamuoliukus, padažykite kievieną jų tirpintame svieste ir dėkite į riebalais išteptą išardomą kepimo skardą. Dėkite taip, kad tešla kepdama dar turėtų vietos kilti. Kai sudėsite apatinį sluoksnį, pabarstykite cukraus ir cinamono mišiniu ir razinomis. Dėkite likusią tešlą.

Paruoštą duoną su kepimo forma uždenkite ir vėl pastatykite valandai šiltai, kad pakiltų. Paskui viršų patepkite kiaušinio tryniu ir dėkite į įkaitintą iki 180 laiposnių orkaitę. Kepkite maždaug 30 minučių. Tada nuimkite kepimo formos kraštus ir vėl dėkite į orkaitę. Kepkite dar maždaug 40 minučių.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

350 g Kvietiniai miltai
180 g Kvietiniai viso grūdo miltai
200 ml Pienas
30 g Mielės
150 g Obuoliai tarkuoti
1 šaukštas Aliejus
1 šaukštas Medus
100 g Razinos
50 g Sviestas
5-6 šaukštelis Cukrus
3 šaukštelis Cinamonas
Viršui aptepti:
1 vnt. Kiaušinio trynys
Porcijos: 6
Sudėtingumas :