Kriaušių ir imbiero pyragas
© Gamintojo nuotr.
Pagaminamas per: 70min
Įvertinimas:
4.0000 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

1. Orkaitę įkaitiname iki 175 °C.

2. Kriaušes nulupame ir supjaustome skiltelėmis. Jas sudedame į dubenį ir sumaišome su imbieru.

3. Kambario temperatūros sviestą ištriname su ruduoju cukrumi, įmušame kiaušinius ir plakame, kol masė taps balkšva. Sudedame jogurtą ir dar kartą išplakame.

4. Atskirame inde sumaišome miltus, kviečių gemalus, žiupsnelį druskos ir kepimo miltelius. Miltus ir kapotus riešutus suberiame į plakinį ir dar kartą išmaišome.

5. Kepimo skardą ištepame sviestu, pabarstome sezamo sėklomis (nebūtinai). Į skardą sukrečiame pusę tešlos, sudedame kriaušes, ant viršaus supilame likusią tešlą ir išlyginame paviršių.

6. Kepame orkaitėje maždaug 40–50 minučių. Skanaus!

Šventiniam stalui: Kalėdinis stalas , Šventiniai pietūs
Paruošimo būdas: Kepti orkaitėje
Mėgautis per: Pietūs Vakarienė
Geriausia valgyti: Šaltą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai