Kriaušė vyno padaže su kamambero sūriu

 (1)
Autorius: Artūras Piulskis
Tai puikus desertas, papuošiantis vaišių stalą. Nors ir vaisinis, tačiau deserto gamyboje naudojamas cinamonas, raudonas vynas bei anyžiai vis dar namus pripildys jaukiais žiemiškais kvapais.
© hdlife.lt
Pagaminamas per:
40min
Įvertinimas:
2.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Nulupkite kriaušes. Kotelį palikite, o apačią lygiai nupjaukite, kad kriaušę būtų galima lygiai pastatyti.

Platesniame puode sumaišykite vyną su cukrumi ir pradėkite kaitinti. Sudėkite cinamono lazdeles ir anyžiaus žvaigždę.

Vynui priartėjus prie virimo, į puodą sudėkite kriaušes. Virkite apie 45-50 min. Samčiu nuolat pašlakstykite kriaušes verdamu skysčiu. Per tą laiką padažas šiek tiek sutirštės, o kriaušės užsicukruos.

Kol kriaušės verda, suplakite vieną kiaušinį ir nedideliame puode įkaitinkite aliejų. Sūrį supjaustykite nedideliais gabaliukais.

Kiekvieną jį pamirkykite išplaktame kiaušinyje, pavoliokite džiūvėsėliuose, vėl kiaušinio plakinyje ir vėl džiūvėsėliuose.

Aliejus turi būti neperkaitintas! Sūrio gabalėlius virkite lėtai, kol džiūvėsėliai vos paruduos. Išvirusius sūrio gabaliukus išimkite iš puodo ir padėkite ant servetėlės, kad šiek tiek susigertų aliejus.

Išvirusias kriaušes išdėliokite į kiekvienos lėkštės vidurį, užpilkite vyno sirupu ir sudėkite apkepintus sūrio gabalėlius.

Jei norite lengvesnio varianto, desertą galite gaminti be sūrio.

Viena cukruota kriaušė su vyno padažu – ne ką liūdnesnis duetas!

hdlife.lt
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

6 vnt. Kriaušės
1 l Raudonas sausas vynas
400 g Cukrus
1 vnt. Anyžiai
2 vnt. Cinamono lazdelės
300 g Kamamberas
1 vnt. Kiaušiniai
6 šaukštas Malti džiūvėsėliai
1 l Aliejus
Porcijos: 6
Sudėtingumas :