© hdlife.lt
Pagaminamas per: 40min
Įvertinimas:
2.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Nulupkite kriaušes. Kotelį palikite, o apačią lygiai nupjaukite, kad kriaušę būtų galima lygiai pastatyti.

Platesniame puode sumaišykite vyną su cukrumi ir pradėkite kaitinti. Sudėkite cinamono lazdeles ir anyžiaus žvaigždę.

Vynui priartėjus prie virimo, į puodą sudėkite kriaušes. Virkite apie 45-50 min. Samčiu nuolat pašlakstykite kriaušes verdamu skysčiu. Per tą laiką padažas šiek tiek sutirštės, o kriaušės užsicukruos.

Kol kriaušės verda, suplakite vieną kiaušinį ir nedideliame puode įkaitinkite aliejų. Sūrį supjaustykite nedideliais gabaliukais.

Kiekvieną jį pamirkykite išplaktame kiaušinyje, pavoliokite džiūvėsėliuose, vėl kiaušinio plakinyje ir vėl džiūvėsėliuose.

Aliejus turi būti neperkaitintas! Sūrio gabalėlius virkite lėtai, kol džiūvėsėliai vos paruduos. Išvirusius sūrio gabaliukus išimkite iš puodo ir padėkite ant servetėlės, kad šiek tiek susigertų aliejus.

Išvirusias kriaušes išdėliokite į kiekvienos lėkštės vidurį, užpilkite vyno sirupu ir sudėkite apkepintus sūrio gabalėlius.

Jei norite lengvesnio varianto, desertą galite gaminti be sūrio.

Viena cukruota kriaušė su vyno padažu – ne ką liūdnesnis duetas!

Tinka: Vegetarams
Šventiniam stalui: Šventiniai pietūs
Paruošimo būdas: Virti
Mėgautis per: Pietūs Vakarienė
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai