Cukinijos, įdarytos krevetėmis
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per: 60min
Įvertinimas:
5.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Česnaką nuvalyti, smulkiai supjaustyti. Sudėti į indą krevetes ir česnaką, užpilti alyvų aliejumi ir citrinos sultimis. Išmaišyti ir palikti 15 min.

Krevetes išimti ir pakepinti 1 šaukšte sviesto 3-4 minutes. Sudėti į indą.

Cukinijas nuplauti, supjaustyti išilgai, išskobti minkštimą, palikus apie 1 cm sieneles. Pradurti cukinijų puseles keliose vietose šakute. Pabarstyti druska ir pipirais.

Svogūną nuvalyti ir supjaustyti pusžiedžiais, cukinijos minkštimą smulkiai supjaustyti. Troškintuve pakaitinti sviestą ir pakepinti svogūnus 7 min. Sudėti cukinijos minkštimą ir pakepinti dar 6 min.
Pomidorus kryžmai įpjauti, minutei sudėti į verdantį vandenį, tuomet aplieti šaltu vandeniu, nulupti odelę, minkštimą supjaustyti ir pakepinti kartu su cukinija dar 5 min.

Į įdarą sudėti sūrį ir grietinėlę, užvirinti, nuimti nuo ugnies, sudėti krevetes, baziliką ir kalendrą. Pabarstyti druska ir pipirais. Farširuoti gauta mase cukinijos puseles. Sudėti jas į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę ir kepti 10 min.

Tinka: Vegetarams
Šventiniam stalui: Šventiniai pietūs
Paruošimo būdas: Kepti orkaitėje
Mėgautis per: Pietūs Pusryčiai Vakarienė
Geriausia valgyti: Karštą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai