Krepšeliai su moliūgais, šokoladiniu glajumi ir ledais

© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
150min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Kepkite moliūgą 40 min. 180 laipsnių orkaitėje, kai atvės, atskirkite minkštimą nuo žievės. Moliūgo minkštimą ir kitus komponentus įdarui sutrinkite trintuvu.

Sumaišykite visus produktus tešlai iki vientisos masės. Iškočiokite 5 mm storio tešlos lakštą. Krepšelių formeles ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais. Dėkite į formeles tešlą, išsikišusius kraštus nupjaustykite peiliu.

Pabadykite tešlą šakute, ant viršaus užverkite pupelių (kad tešla nekiltų), kepkite 15 – 20 min. 190 laipsnių karštumo orkaitėje. Išimkite krepšelius iš orkaitės, palikite atvėsti, nuimkite pupeles.

Sudėkite į krepšelius moliūgo įdarą, pašaukite skardą su krepšeliais maždaug ties orkaitės viduriu, o ant apatinių grotelių pastatykite indą su vandeniu. Kepkite 30 – 35 min. 150 laipsnių karštumo orkaitėje. Paskui pailkite krepšelius su įdaru atvėsti.

Sumaišykite produktus glajui puode, maišydami kaitinkite ant vidutinio stiprumo liepsnos, kol visiškai ištirps šokoladas. Atvėsinkite iki kambario temperatūros ir apliekite krepšelius. Tada sudėkite juos į šaldytuvą 30 minučių.

Patiekite su rutuliuku ledų, apibarstę cukatais, moliūgo sėklomis, papuošę šokolado lazdelėmis.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Tešlai:
250 g Miltai
200 g Sviestas
100 g Cukraus pudra
1 vnt. Apelsino žievelė
Įdarui:
250 g Moliūgai
1 vnt. Kiaušiniai
2 vnt. Kiaušinių tryniai
70 ml Grietinėlė
1/2 pakelis Vanilinis cukrus
100 g Cukrus
Glajui:
50 ml Vanduo
50 ml Grietinėlė
50 g Juodasis šokoladas
50 g Cukrus
10 g Sviestas
10 g Kakava
Priedams:
Ledai
Apelsinų cukatos
1 sauja Moliūgų sėklos
Šokolado lazdelės
Porcijos: 4
Sudėtingumas :