© Asmeninio archyvo nuotr.
Pagaminamas per: 40min
Įvertinimas:
4.0000 8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Pievagrybius, svogūną, porą nuplaunam ir supjaustom viską kuo smulkiau, viską susipjausčius bus patogiau bei lengviau. Aš viską dariau puode, nenaudojau keptuvės, į įkaitusį puodą metam gabalėlį sviesto (su peiliu atpjaukit maždaug 3 cm pločio gabalėlį), metam svogūnus bei porus, viską kepinam, kol pagels, jei matysit, kad svyla, nebijokit įdėti dar sviesto, nes aš jį dėjau pagal savo nuožiūrą.

Kai svogūnai su porais apkeps, sumetam pievagrybius, druskos, pipirų, petražolių. Ssviesto nebereiks, nes skysčio gausis nuo pievagrybių, viska kepinam max 10 min.

Užsikaiskite arbatinį, kad turėtumėt verdančio vandens, į dubenėlį supyliau puodelį su puse vandens, sutrupinau pusę sultinio kubelio ir pamaišiau. Kai puode viskas jau apkepę, supilam dubenėlį su sultiniu ir verdam iki užvirimo maždaug 10 min.

Patirštėjus sriubai imam rankinį plaktuvą ir viską sumalam iki piurė. Sumaltą sriubą pastatom ant silpnos ugnies pavirti, ant kitos priekaistuvės statom (jei turit mažą puodą) dedam sviesta ir miltus (kaip bešamelio padažui). Kai daug maišant gaunasi graži padažo masė, pilam grietinėlę ir viską vėl labai stipriai maišom, kol gaunam tirštą masę, supilam į sriubą, galim išmaišyti su šaukštu, plaktuvo nebereikės.

Prie sriubos labai tinka prancūziškas batonas ar skrebutis. Imam dubenėlį, pilam sriubos, per vidurį dedam sūrio DŽIUGO pagardinti (man jis skaniausias), petražolių lapelių (ar kitų žalumynų). Pasiskrudinam duoną ir valgom!

Paruošimo būdas: Virti
Mėgautis per: Pietūs Vakarienė
Geriausia valgyti: Karštą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai