Kotletai su grietinės padažu

 (4)
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
50min
Įvertinimas:
3.4000 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Petražoles ir svogūnų laiškus labai smulkiai supjaustykite. Kiaulienos ir jautienos faršą sumaišykime. Tuomet sumaišykite žalumynus su faršu, įpilkite 0,5 stiklinės vandens, suberkite vandenyje ištirpintą krakmolą, sudėkite grietinę ir išplaktą kiaušinį, viską gerai išmaišykite, paskui kelis kartus pamėtykite faršo gumulą į stalą.

Šlapiomis rankomis suformuokite kotletus, apvoliokite manų kruopose. Sudėkite kotletus į indą, uždenkite ir pusvalandžiui įdėkite į šaldytuvą.

Smulkiai supjaustykite svogūną. Pievagrybiams nupjaustykite kotelius, juos susmulkinkite, galvutes supjaustykite š 6 – 8 dalis.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suverkite svogūno gabalėlius, kepkite, kol pagels, maždaug 7 min. Suberkite pievagrybių gabalėlius, padidinkite kaitrumą, kepkite 5 min. suberkite miltus, dar 2 min. pakepkite.

Supilkite į grybų masę grietinėlę, maišykite, kol užvirs, kad nesusidarytų gumulėlių. Supilkite grietinę, nukaiskite keptuvę nuo viryklės ir gerai išmaišykite.

Ant kaitrios viryklės apkepkite kotletus aliejuje iš abejų pusių, kol paskrus. Paskui sudėkite kotletus į kepimo skardą, apliekite padažu ir kepkite 180 laipsnių karštumo orkaitėje 15 min.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Kotletams:
500 g Kiaulienos faršas
300 g Jautienos faršas
1 sauja Petražolės
1 sauja Svogūnų laiškai
Aliejus
1 vnt. Kiaušiniai
1 šaukštas Krakmolas
1 šaukštas Grietinė
Apvoliojimui:
Manų kruopos
Kepimui:
Aliejus
Padažui:
200 g Pievagrybiai
1 vnt. Svogūnai
400 g Grietinė
200 ml Grietinėlė
1 šaukštas Miltai
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
Porcijos: 6
Sudėtingumas :