Koldūnai
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per: 60min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Tešlai sumaišykite miltus su žiupsneliu druskos. Išpilkite miltus ant stalo, centre padarykite įdubą, įmuškite kiaušinius. Pamažu užminkykite tešlą. Susukite ją į plėvelę ir palikite 20 min.

Tešlą padalinkite į dvi dalis, iškočiokite į plonus lakštus. Ant vieno lakšto su arbatiniu šaukšteliu išdėkite įdarą nedidelėmis dalimis, kad tarp jų būtų tarpai. Užklokite antru lakštu. Su stikline išpjaukite koldūnus.

Sudėkite koldūnus į verdantį pasūdytą vandenį. Išvirę koldūnai turi išplaukti į paviršių. Paskui nukoškite juos kiaurasamčiu ir apliekite padažu.

Įdarui smulkiai supjaustykite svogūną, sumaišykite su rozmarinu ir kepkite aliejuje, kol pagels. Įberkite pipirų ir druskos. Bulves išvirkite su lupenomis, paskui nulupkite ir sugrūskite. Tada uždenkite indą.

Padažui supjaustykite grybus, sumaišykite su daržovėmis ir smulkintais žalumynais. Kepkite įkaitintame aliejuje 4 min. Įpilkite vyno, įberkite druskos, pipirų ir dar 10 min. patroškinkite. Vynas turi išgaruoti.

Tinka: Vaikams
Šventiniam stalui: Šventiniai pietūs
Paruošimo būdas: Virti
Mėgautis per: Pietūs Vakarienė
Geriausia valgyti: Karštą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai