Klebono gaspadinės bulvių maltiniai

 (9)
Autorius: Simona
Šis receptas iš sąsiuvino, rasto pas močiutę palėpėje. Tai 1925 m. Aukštadvario mergaičių ūk. mokyklos mokinės užrašai. Pasidomėjus paaiškėjo, kad tai mano senelio teta. Ji „gaspadiniavo“ pas kleboną, tikriausiai iš tų laikų ir likęs receptų sąsiuvinis. Ar gali būti lietuviškiau - klebono gaspadinė ir patiekalas iš bulvių?
© Asmeninio archyvo nuotr.
Įvertinimas:
2.3750 8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Bulves išvirti ir sumalti, dėti smulkiai supjaustytą ir svieste pakepintą svogūną, druskos, krakmolą, kiaušinius, viską gerai išmaišyti. Formuoti maltinius, pavolioti džiūvėsėliuose ir kepti įkaitintuose riebaluose.

Skanaus!

Klebono gaspadinės bulvių maltiniai
© Asmeninio archyvo nuotr.

Kviečiame ir Jus dalyvauti lietuviškiausio patiekalo konkurse!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

2 kg Bulvės
2-3 vnt. Kiaušiniai
1 vnt. Svogūnai
1 šaukštas Sviestas
3 šaukštas Krakmolas
pagal skonį Druska
Aliejus kepimui
Malti džiūvėsėliai pavoliojimui