Kiniška kiauliena su svogūnais

© Shutterstock nuotr.
Recepto kilmė:
Kinijos virtuvė
Įvertinimas:
4.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Gaminimas:

Kiaulieną supjaustykite pailgais 3, 1 ir1 cm gabalėliais. Sumaišykite 3 šaukštus sojos padažo su cukrumi ir krakmolu, apliekite juo kiaulieną, išmaišykite. Palikite marinuotis 15 min.

Imbierą nulupkite, supjaustykite plonais griežinėliais, paskui – šiaudeliais, galiausiai dar pasmulkinkite.

Susmulkinkite česnaką. Baltą svogūnų laiškų dalį supjaustykite mažais žiedeliais.

Svogūnų laiškus supjaustykite 3 cm ilgio šiaudeliais, juos įpjaukite išilgai.

Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Apkepkite kiaulieną, kol paskrus, jei reikia įpilkite daugiau aliejaus. Sudėkite kiaulieną į lėkštę su popieriniu rankšluosčiu, kad nugertų riebalų perteklių.

Sausai išvalykite keptuvę, įpilkite 2 šaukštus aliejaus, suberkite imbierą, česnaką ir baltąją svogūnų dalį, ant karštos ugnies maišydami pakepkite 30 s. Suberkite svogūnų laiškus, kiaulieną, įpilkite 0,5 stiklinės vandens ir pamaišydami kepkite 3 min. Apšlakstykite sezamų aliejumi ir patiekite su ryžiais.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

500 g Kiaulienos sprandinė
1 sauja Svogūnų laiškai
2 šaukštas Imbiero šaknis
2 skiltelė Česnakai
1 šaukštelis Kukurūzų krakmolas
1/2 šaukštelis Rudasis cukrus
2 šaukštas Sojos padažas
pagal skonį Druska
2 šaukštas Sezamų aliejus
4 šaukštas Aliejus
Porcijos: 4
Sudėtingumas :