KIJEVO KOTLETAI KITAIP: sūriu įdarytos vištos krūtinėlės

 (3)
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
60min
Recepto kilmė:
Ukrainos virtuvė
Įvertinimas:
4.5000 6
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Sūrį ir sviestą sutarkuokite stambia trintuve. Petražoles nuplaukite, nusausinkite ir smulkiai supjaustykite. Česnaką nulupkite ir supjaustykite. Sumaišykite sviestą, sūrį, česnaką ir žalumynus.

Iš gautos masės suformuokite nedidelius rutuliukus, išdėliokite juos ant pjaustymo lentelės ir padėkite 20 min.į šaldymo kamerą.

Kiekvieną vištienos filė įpjaukite išilgai ir išskleiskite filė kaip knygą, uždenkite maistine plėvele ir gerai išmuškite. Pabarstykite druska ir pipirais pagal skonį. Ant filė dėkite sušaldytą įdarą, suvyniokite iš filė suktinuką ir sutvirtinkite dantų krapštuku. Uždenkite plėvele ir vėl padėkite į šaldymo kamerą dar 15 min.

Paruoškite aptepą. Giliame inde išplakite kiaušinius, įberkite truputį druskos ir į lėkštutę suberkite džiūvėsėlius.

Vištienos filė išimkite iš kameros, išimkite dantų krapštukus. Krūtinėles pavoliokite kiaušinio plakinyje, vėliau apvoliokite džiūvėsėliuose.

Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepinkite krūtinėles iš visų pusių (apie 10 min), kol apskrus plutelė.

Paskui dėkite į kepimo skardą ir kiškite į įkaitintą orkaitę 10-15 min.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

1 kg Vištienos krūtinėlių filė
150 g Sviestas
sauja Petražolės
3 skiltelė Česnakai
100 g Sūris
2 vnt. Kiaušiniai
200 g Malti džiūvėsėliai
100 ml Aliejus
pagal skonį Druska
pagal skonį Pipirai
Porcijos: 6
Sudėtingumas :