KIBINAI su rikotos sūriu ir špinatais

 (12)
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
60min
Įvertinimas:
2.0000 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Mil­tus suberkite į dubenį, sumaišykite su druska.

Sutarkuokite šaltą sviestą ir sumaišykite su miltais (trinkite delnais kol miltai ir sviestas taps rupiais miltais).

Sudėkite grietinę, kiaušinius ir suminkykite tešlą.

Padėkite valandai į šaldytuvą.

Paruoškite įdarą: rikotos sūrį pabarstykite druska, pipirais ir įdėkite du šaukštelius grietinės. Špinatus susmulkinkite ir nuplikykite karštu vandeniu, šaldytus špinatus atšildykite ir nuvarvinkite. Špinatus sumaišykite su rikotos sūriu.

Tešlą sužnaibykite maždaug vienodais gabaliukais ir iškočiokite juos į blynus. Ant kiekvieno blyno dėkite po šaukštą įdaro ir formuokite kibinus, kraštus gražiai suvyniodami virvele.

a­ruoš­tus ki­bi­nus dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir aptepkite su išplaktu kiaušiniu (prieš plakant į kiaušinį įpilkite šlakelį vandens).

Ke­pkite maždaug 30 min. iki 175 laips­nių įkaitintoje orkaitėje.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Tešlai
500 g Miltai
250 g Sviestas
2 vnt. Kiaušiniai
100 ml Grietinė
pagal skonį Druska
Įdarui
300 g Rikotos sūris
200 g Špinatai
pagal skonį Druska
pagal skonį Pipirai
2 šaukštelis Grietinė
Aptepimui
1 vnt. Kiaušiniai
Porcijos: 8
Sudėtingumas :