Kibinai lietuviškai

 (4)
Autorius: Singaras
Lietuviškai gaminami kibinai - tradiciškai su kiaulienos įdaru (kitaip nei karaimų - su aviena).
© Asmeninio archyvo nuotr.
Pagaminamas per:
60min
Recepto kilmė:
Lietuvos virtuvė
Įvertinimas:
3.0000 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Į persijotus miltus įtarkuokite sviestą ir trinkite jį su miltais tarp pirštų, kol masė taps biri.

Supilkite grietinę, kefyrą, įmuškite kiaušinius ir gerai išminkykite. Suformuokite rutulį ir palikite 1 valandai šaldytuve. Kol tešla šals, pasiruoškite įdarą. Mėsą smulkiai sukapokite. Svogūnus supjaustykite kubeliais ir apkepkite, kol gražiai apskrus.

Atvėsusius maišykite su mėsa, įdėkite pipirų, druskos ir išmaišykite. Išimkite tešlą ir supjaustykite ją į 10 gabalėlių. Kočiokite maždaug 9 cm skersmens blynelius. Ant kiekvieno blynelio dėkite po maždaug 50 gramų mėsos įdaro, suspauskite tešlos kraštus, kad susiformuotų bangelės.

Sudėkite į skardą, patepkite juos kiaušinio plakiniu ir dėkite į orkaitę (įkaitintą iki 200 laipsnių). Kepkite apie 30-40 minučių, kol kibinai apskrus.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

500 g Miltai
350 g Kiaulienos kumpis
1 vnt. Svogūnai
140 g Sviestas
1 šaukštas Aliejus
2 vnt. Kiaušiniai
pagal skonį druska
100 g Grietinė (30% riebumo)
50 ml Kefyras
pagal skonį Juodieji malti pipirai
1 vnt. Kiaušinis aptepimui
Sudėtingumas :