Kiaulienos kepsnys su džiovintomis slyvomis

Kiaulienos kepsnys su džiovintomis slyvomis
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
70min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Časnaką susmulkinkite, kivį sutrinkite ir sumaišykite su visais marinato ingredientais. Į marinatą druskos nedėkite, mėsa bus sultingesnė.

Kiaulienos išpjovą supjaustykite norimo dydžio kepsniais ir gerai įtrinkite marinatu. Sudėkite į dubenėlį, užpilkite likusį marinatą ir dėkite porai valandų į šaldytuvą.

Kepsnius apibarstykite druska ir sudėkite į kepimo maišą. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-45 minutes.

Džiovintas slyvas užpilkite karštu vandeniu ir palaikykite porą valandų (užpylus šaltu vandeniu laikyti teks ilgiau).

Išmirkusias slyvas kelias minutes virkite tame pačiame vandenyje.

Slyvas išgriebkite iš nuoviro. Dalį slyvų sutrinkite ir sumaišykite su brendžiu, druska, cukrumi ir pipirais. Jei padažas labai tirštas įpilkite šlakelį slyvų nuoviro.

Į padažą sudėkite nesutrintas slyvas ir apliekite kiaulienos kepsnius.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

500 g Kiaulienos išpjova
Marinatas
2 šaukštas Alyvuogių aliejus
3 skiltelė Česnakai
1 šaukštas Medus
pagal skonį Pipirai
2 šaukštelis Mangų padažas
pagal skonį Imbieras
1 vnt. Kiviai
sauja Provanso žolelės
Padažas
200 g Džiovintos slyvos
2 skiltelė Česnakai
20 ml Brendis
pagal skonį Druska
žiupsnelis Cukrus
pagal skonį Pipirai
Porcijos: 4
Sudėtingumas :