Keptos pikantiškos paprikos

 (1)
Manoma, jog paprikos pirmiausia pradėtos auginti tropiniuose Amerikos regionuose, ten jų auga ne viena ir ne dvi rūšys. Vienos švelnaus salsvo skonio, kitos – žymiai aštresnės, pavyzdžiui, Chalapo aitriosios paprikos. Tačiau mūsų patiekalui geriausiai tinka nedidelės paprastosios paprikos.
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
90min
Įvertinimas:
5.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Paprikas perpjaukite pusiau ir išpjaukite sėklytes. Didelėje keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų. Paprikų odeles šiek tiek įpjaukite. Daržoves apkepkite iš abiejų pusių. Jeigu turime galimybių, aliejumi išteptas paprikų puseles galite apkepti ir ant grotelių – taip bus dar skaniau.

Nulupkite ir smulkiai supjaustykite česnaką. Labai smulkiai supjaustykite ir petražoles. Česnaką, petražoles sumaišykite su druska bei pipirais, užpilkite nuo paprikų kepimo likusiu aliejumi, supilkite vyno actą ir vyną, gerai išmaišykite – marinatas jau paruoštas. Marinatu užpilkite keptas paprikas – skystis jas turėtų apsemti.

Dabar turite net kelis pasirinkimo variantus. Pats greičiausias ir paprasčiausias – paprikomis gardžiuotis vos joms atvėsus. Geresnis variantas - marinatu užpiltas paprikas palikti per naktį šaldytuve. Taip paruoštos paprikos skaniausios.

Dar vienas variantas – keptas paprikas užpilti marinatu, sudėti į stiklainius ir užšaldyti. Kuo ilgiau paprikos pastovės, tuo skanesnės bus. Pastaba: ilgai išlaukti gana sunku, nes noras paragauti labai stiprus.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

8 vnt. Saldžiosios paprikos įvairių spalvų
3 šaukštas Baltojo vyno actas
6 skiltelė Česnakai
3 šaukštas Alyvuogių aliejus
3 šakelė Petražolės
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
Porcijos: 4
Sudėtingumas :