Kepti obuolių krepšeliai

Nepaprastai skanūs kepti obuolių krepšeliai: traškūs iš išorės, sultingi viduje! Tinkami bet kokia proga ir labai lengvai paruošiami.
© Shutterstock nuotr.
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių. Riebalais patepkite kepimo skardą.

Kiekvieną tešlos lakštą iškočiokite 30x30 cm dydžio gabalais ir supjaustykite į 4 dalis.

Nedideliame inde sumaišykite cukrų, džiūvėsėlius, cinamoną ir muskatą. Tešlos kvadratėlius patepkite plaktu kiaušiniu, ant jų dėkite po šaukštą džiūvėsėlių masės, pusę obuolio (puselė, kur buvo sėklos, turi būti apačioje), dar džiūvėsėlių. Suimkite 4 tešlos galus ir sulipdykite, kad gautųsi krepšelis. Taip paruoškite visus tešlos kvadratėlius.

Visus krepšelius patepkite plaktu kiaušiniu. Dėkite į įkaitintą orkaitę, po 15 min. sumažinkite ugnį iki 175 laipsnių ir kepkite dar 25 min, kol gražiai apskrus. Išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti.

Papuošimui: sumaišykite cukraus pudrą su vanile ir pienu (jei reikia, įpilkite daugiau pieno) ir apšlakstykite atvėsusius krepšelius. Patiekite tą pačią dieną.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

500 g Šaldyta sluoksniuota tešla
1 stiklinė Cukrus
2 šaukštas Ruginės duonos džiūvėsiai
4 šaukštelis Cinamonas
žiupsnelis Muskato riešutas
1 vnt. Kiaušiniai
4 vnt. Obuoliai
1 stiklinė Cukraus pudra
šlakelis Vanilės ekstraktas
3 šaukštas Pienas
Porcijos: 4
Sudėtingumas :