Kepti grybų pyragaičiai

 (1)
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
90min
Recepto kilmė:
Lietuvos virtuvė
Įvertinimas:
3.3333 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Miltus suberti į dubenį ir sumaišyti su druska. Įmušti kiaušinį, įpilti vandenį, pieną. Gerai viską išmaišyti.

Grybus užpilti vandeniu ir palikti 20 min. Pakeisti vandenį ir virti 20 min. Išvirtus grybus susmulkinti trintuvu. Keptuvėje svieste pirmiausiai apkepinti susmulkintą svogūną, tada sudėti grybus. Pakepinti 5-10 min. Pagardinti druska, pipirais, įdėti kiaušinį, suberti džiūvėsius. Gerai išmaišyti.

Iškočioti plonai tešlą. Stikline išspausti apskritimus iš tešlos, įdėti grybų masės ir iš rato padaryti pyragėlį, kurį reikės iškepti. Kepti keptuvėje gerai įkaitintame aliejuje.

Pyragėlius galima valgyti tiek karštus, tiek šaltus.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Tešlai:
500 g Miltai
1 vnt. Kiaušiniai
1/2 šaukštelis Druska
3/4 stiklinė Vanduo
1/4 stiklinė Pienas
Įdarui:
200 g Grybai
1 vnt. Svogūnai
1 šaukštas Malti džiūvėsėliai
1 vnt. Kiaušiniai
1 šaukštas Sviestas
Kepimui:
150 ml Aliejus
Sudėtingumas :