© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per: 120min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:

Gaminimas

Triušis nuplaunamas, nusausinamas, nupjaunama priekinė dalis (mentės ir sprandas). Mėsa palyginama, pabarstoma druska, sumaišyta su prieskoniais, ir pridedama paruošto įdaro. Papilvė užsiuvama. Nugara ir šlaunelės prismaigstomos lašinukų, dedama į keptuvą (nugara į viršų) ir kepama krosnyje ar orkaitėje, dažnai palaistant atsiradusiomis sultimis. Jeigu jų mažai, įpilama kiek sultinio,

Įdarui triušio mentės išverdamos, mėsa nuimama nuo kaulų ir sumalama. Į birią ryžių košę sudedami smulkiai supjaustyti ir svieste pakepinti svogūnai, prieskoniai, druska, kiaušinis, viskas gerai išmaišoma ir sudedama malta mėsa.

Iškepęs kepsnys supjaustomas griežinėliais, sudedamas į pusdubenį ir užpilamas perkoštomis sultimis, kuriose kepė. Atskirai patiekiama bruknių košė, pomidorai, šviežių vaisių salotos ar kiti švelnesni priedai, tinkantys prie baltos mėsos.

Šventiniam stalui: Kalėdinis stalas , Šventiniai pietūs
Paruošimo būdas: Kepti orkaitėje
Mėgautis per: Pietūs Vakarienė
Geriausia valgyti: Karštą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai