© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per: 3min
Įvertinimas:
3.1429 14
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:

Gaminimas

Be to, įdaro negali būti per daug, nes būtina, kad kepamo paukščio viduje cirkuliuotų oras. Tad, norėdami apskaičiuoti įdaro kiekį paruoškite jo po 1 stiklinę kiekvienam kalakuto masės kilogramui.

Įdarui labai tinka konservuoti kaštainiai, sumaišyti su ryžiais, razinomis, persikais, bruknėmis ar spanguolėmis, įvairiais džiovintais vaisiais, džiūvėsėliais. Kepant šį „didžiapaukštį“ šeimininkei reikės nemažų pastangų, nes jį reikės nuolat laistyti. Turint galvoje, kad kalakutas kepa pusę dienos, tai tikras didvyriškumas.

Kalakutą (apie 4-5 kg) pamerkite į marinatą, kad apsemtų, ir laikykite apie 12 val. vėsioje patalpoje. Po to išimkite iš marinato, įtrinkite prieskoniais ir įvyniokite į foliją. Orkaitę įkaitinkite iki 250 °C.

Įvyniotą kalakutą įdėkite į skardą krūtinėle į viršų, įpilkite 1 litrą vandens. Sumažinkite temperatūrą iki 200 °C ir kepkite 2 val. Po to foliją viršuje perkirpkite, atlenkite ir dar kepkite apie 1 val., kol paukštis gražiai apskrus.

Paruošimo būdas: Kepti orkaitėje
Mėgautis per: Pietūs
Geriausia valgyti: Karštą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai