Kepta žąsis su serbentų įdaru

Puikus pasirinkimas kalėdiniam stalui. Jeigu neturite šaldytų raudonųjų serbentų, naudokite razinas.
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
120min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Nedideliame puode sumaišykite svogūną, obuolį ir ketvirtadalį stiklinės sultinio. Užvirinkite. Sumažinkite ugnį ir virinkite penkias minutes, kol svogūnas ir obuolys suminkštės.

Dideliame dubenyje sumaišykite svogūnų mišinį, trupinius, serbentus, migdolus, petražoles, šalaviją, druską ir pipirus. Sumaišykite su trečdaliu stiklinės sultinio.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Nuplaukite ir nusausinkite žąsį. Iešmu subadykite krūtininę dalį, kojas ir aplink sparnelius. Prikimškite įdaro ir dėkite į kepimo formą. Likusį įdarą sudėkite į aliejumi pateptą indą, uždenkite ir padėkite į šaldytuvą.

Kepkite žąsį dvi-dvi su puse valandos. Per likusį pusvalandį uždengtame inde pakepkite likusį įdarą. Vėsinkite žąsį 15-20 minučių, supjaustykite.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

3,5 kg Žąsis
1 vnt. Svogūnai
1 vnt. Obuoliai
200 ml Vištienos sultinys
6 stiklinė Juodos duonos trupiniai
1/2 stiklinė Raudonieji serbentai
1/4 stiklinė Migdolai
sauja Petražolės
žiupsnelis Šalavijai
1/4 šaukštelis Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
Porcijos: 6
Sudėtingumas :