© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per: 120min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Nedideliame puode sumaišykite svogūną, obuolį ir ketvirtadalį stiklinės sultinio. Užvirinkite. Sumažinkite ugnį ir virinkite penkias minutes, kol svogūnas ir obuolys suminkštės.

Dideliame dubenyje sumaišykite svogūnų mišinį, trupinius, serbentus, migdolus, petražoles, šalaviją, druską ir pipirus. Sumaišykite su trečdaliu stiklinės sultinio.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Nuplaukite ir nusausinkite žąsį. Iešmu subadykite krūtininę dalį, kojas ir aplink sparnelius. Prikimškite įdaro ir dėkite į kepimo formą. Likusį įdarą sudėkite į aliejumi pateptą indą, uždenkite ir padėkite į šaldytuvą.

Kepkite žąsį dvi-dvi su puse valandos. Per likusį pusvalandį uždengtame inde pakepkite likusį įdarą. Vėsinkite žąsį 15-20 minučių, supjaustykite.

Šventiniam stalui: Kalėdinis stalas
Paruošimo būdas: Kepti orkaitėje
Mėgautis per: Pietūs
Geriausia valgyti: Karštą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai