Kepta višta su vynuogėmis

„Virtuvės mitų griovėjų“ receptas.
„Virtuvės mitų griovėjai“: kepta višta
© R.Daskevičiaus nuotr.
Pagaminamas per:
60min
Įvertinimas:
4.6667 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Į malimui skirtą indelį įdedame razinas, česnaką, sviestą, vorčesterio padažą, farino cukrų, įspaudžiame citrinos sulčių ir viską labai gerai susmulkiname su smulkintuvu. Su padarytu marinatu labai gerai įtriname vištą (marinato palikti vynuogėms), apšlakstome alyvuogių aliejumi, pasūdome, pabarstome maltų pipirų.

Lauro lapus susmulkiname, didžiąją dalį jų įdedame į vidų, o likusią dalį uždedame ant viršaus. Vynuoges įtriname tame pačiame marinate.

Vištą su vynuogėmis paliekame marinuoti vienai - dviem valandom arba per naktį. Kepame 185 C temperatūros orkaitėje apie 50 minučių. Likus pusvalandžiui iki vištos kepimo pabaigos, į kepimo skardą sudedame vynuoges.

Virtuvės mitų griovėjai
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

1 vnt. Višta
2 šaukštas Razinos
6 skiltelė Česnakai
50 g Sviestas
2 šaukštas Vorčesterio padažas
1/2 vnt. Citrinos
1 šaukštas Farino cukrus
3 šaukštas Alyvuogių aliejus
pagal skonį Juodieji malti pipirai
pagal skonį Druska
3 vnt. Lauro lapai
1 kg Vynuogės be kauliukų
Porcijos: 4
Sudėtingumas :