© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per: 150min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:

Gaminimas

Antį nuplauname ir išimame taukų perteklių iš papilvės. Iš visų pusių apibarstome druska, o paskui ir pipirais. Ten, kur daugiausiai riebalų, pabadome antį šakute.

Pasiruošiame groteles – jas dedame ant skardos, į kurią nuvarvės taukai. Antį guldome ant nugaros. Pašauname į iki 220 °C įkaitintą orkaitę 10 minučių. Po 10 minučių karštį sumažiname iki 170 °C ir kepame apie 2–2,5 val.

Po 1,5 val į skardą sudėkite griežinėliais pjaustytas bulves. Baigiant kepti dar padidiname temperatūrą, kad dar gardžiau apskrustų.

Iškepusią antį peiliu ar tiesiog šakutėmis suplėšome gabaliukais.

Salotoms burokėlius kelioms dienoms įdėti į šaldymo kamerą, kad gerai sušaltų, apie 2-3 dienas. Po to išėmus įdėti į šaldytuvą ir leisti lėtai atšilti. Nulupti, sutarkuoti ar supjaustyti kubeliais, ar juostelėmis, kaip jūs labiau mėgstate.

Oobuolį supjaustykite juostelėmis, česnaką susmulkinkite. Viską sumaišykite su aliejumi ir citrinos sultimis, bei palikite 1-2 valandoms pasimarinuoti.

Kviečiame ir Jus dalyvauti lietuviškiausio patiekalo konkurse!

Paruošimo būdas: Kepti orkaitėje
Mėgautis per: Pietūs Vakarienė
Geriausia valgyti: Karštą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai