Kepta antis su bulvėmis ir burokėlių salotomis

 (2)
Autorius: Violeta
Paprasta, bet labai labai skanu.
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
150min
Recepto kilmė:
Lietuvos virtuvė
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Antį nuplauname ir išimame taukų perteklių iš papilvės. Iš visų pusių apibarstome druska, o paskui ir pipirais. Ten, kur daugiausiai riebalų, pabadome antį šakute.

Pasiruošiame groteles – jas dedame ant skardos, į kurią nuvarvės taukai. Antį guldome ant nugaros. Pašauname į iki 220 °C įkaitintą orkaitę 10 minučių. Po 10 minučių karštį sumažiname iki 170 °C ir kepame apie 2–2,5 val.

Po 1,5 val į skardą sudėkite griežinėliais pjaustytas bulves. Baigiant kepti dar padidiname temperatūrą, kad dar gardžiau apskrustų.

Iškepusią antį peiliu ar tiesiog šakutėmis suplėšome gabaliukais.

Salotoms burokėlius kelioms dienoms įdėti į šaldymo kamerą, kad gerai sušaltų, apie 2-3 dienas. Po to išėmus įdėti į šaldytuvą ir leisti lėtai atšilti. Nulupti, sutarkuoti ar supjaustyti kubeliais, ar juostelėmis, kaip jūs labiau mėgstate.

Oobuolį supjaustykite juostelėmis, česnaką susmulkinkite. Viską sumaišykite su aliejumi ir citrinos sultimis, bei palikite 1-2 valandoms pasimarinuoti.

Kviečiame ir Jus dalyvauti lietuviškiausio patiekalo konkurse!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

1 vnt. Antis
pagal skonį Juodieji malti pipirai
pagal skonį Druska
Bulvės
Salotoms:
2 vnt. Burokėliai
1 vnt. Obuoliai
1 skiltelė Česnakai
1/2 vnt. Citrinų sultys
1 šaukštas Aliejus
pagal skonį Druska
Sudėtingumas :