Kelionė į Portugaliją: natas

 (3)
Autorius: Beata Burneikė
Nepakartojamas skonis, ypač su kava.
© Asmeninio archyvo nuotr.
Pagaminamas per:
60min
Recepto kilmė:
Portugalijos virtuvė
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Tešlos ingredientai turi būti gerai atšaldyti, o įdaro – kambario temperatūros.

Dubenyje elektriniu maišytuvu gerai išmaišykite miltus, druską ir cukrų. Sutarkuokite šaltą sviestą ir maišykite (ne itin intensyviai) maišytuvu apie 10 sekundžių, kol miltai ir sviestas sulips. Pašlakstykite mišinį 5 a.š. ledinio vandens, vėl pamaišykite maišytuvu, labai pamažu, maišydami, supilkite likusį vandenį. Maišykite, kol tešla taps panaši į varškę. Tuomet tešlą išimkite iš dubens, suplokite, uždenkite plėvele ir laikykite šaldytuve mažiausiai valandą.

Neturinčioms laiko arba nemokančioms gaminti tešlos rekemenduoju nupirkti bemielę sluoksniuotą tešlą - labai gerai su šiuo įdaru tinka.

Išėmę tešlą ant miltuoto paviršiaus iškočiokite 1-2 milimetrų plonumu. Su apvaliu indu ar specialia forma išpjaukite 6 apskritimus ir sudėkite juos į specialią formą ar formeles, prieš tai pasidėję į jas kepimo popieriaus formeles.

Kepkite 180°C temperatūroje apie 8 - 10 minučių. Negalima leisti tešlai kilti, jei sukils, išėmus su šaukštu apspauskite.

Įdarui išmaišykite kukurūzų miltus, 1/4 stiklinės grietinėlės, supilkite likusią grietinėlę bei cukrų ir maišykite, kol cukrus ištirps ir mišinys taps vienalytis.

Dubenėlyje šakute gerai sumaišykite trynius, supilkite juos į kremo ruošinį ir švelniai maišykite iki vienalytės masės.

Šiuo mišiniu užpildykite iš dalies iškeptus tešlos krepšelius. Kepkite 175°C temperatūroje, kol kreminis įdaras apsidengs plėvele ir gražiai apkeps. Apie 20 - 30 minutes.

Atvėsinkite kepimo formoje.

Nepakatrojamas skonis, ypač su kava. :)

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Tešlai:
2 stiklinė Miltai
50 g Sviestas
2 šaukštelis Cukrus
1 šaukštelis Druska
7 šaukštelis Vanduo ledinis
Įdarui:
1,5 stiklinė Grietinėlė 35 proc. rieb.
1 stiklinė Cukrus
6 vnt. Kiaušiniš tryniai
1 šaukštas Kukurūzų miltai
Porcijos: 6
Sudėtingumas :