Keksiukai su šokolado įdaru

 (2)
Gardūs keksiukai šaltiems žiemos vakarams.
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
30min
Įvertinimas:
4.1818 11
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Sulaužykite gabaliukais šokoladą, sviestą supjaustykite kubeliais ir ištirpinkite ant mažos kaitros nuolat maišydami.

Du kiaušinius, 3 trynius, cukrų ir cukraus pudrą gerai išplakite. Sumaišykite kiaušinius ir šokoladą, suberkite miltus, druską, išmaišykite iki vientisos masės.

Supilkite tešlą į sviestu išteptas formeles, pašaukite į 200 laipsnių karščio orkaitę 7 – 10 minučių. Iš išorės keksiukai turi apskrusti, o jų vidurys turi likti minkštas.

Kol keksiukai keps, pagaminkite kremą. Grietinėlę išplakite, suberkite cukrų, tirpią kavą, dar kartą išplakite.

Keksiukus išimkite iš formelių, sudėkite į vazą. Patiekite juos karštus su šaltu kremu.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Tešlai:
100 g Sviestas
200 g Juodasis šokoladas
50 g Cukrus
5 vnt. Kiaušiniai
60 g Miltai
1 šaukštelis Vanilinis cukrus
žiupsnelis Druska
50 g Cukraus pudra
Kremui:
60 g Grietinėlė (riebi)
6 šaukštas Cukrus
0,5 šaukštelis Tirpi kava
Porcijos: 8
Sudėtingumas :