© sezoninevirtuve.lt
Pagaminamas per: 45min
Įvertinimas:
1.5000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Pirmiausiai, prieš gerą pusvalandį iki kepimo, rabarbarus nulupau ir smulkiai supjausčiusi užpyliau cukrumi, kad išsiskirtų sultys.

Tada iš cukraus, miltų, avižų ir sviesto rankomis minkydama pagaminau saldžius trupinius.

Keksiukai su rabarbarais
© sezoninevirtuve.lt

Kai rabarbarai paleido sultis į juos supyliau grietinėlę, aliejų, įmušiau kiaušinį ir gerai išmaišiau šakute.

Atskirame inde išmaišiau miltus su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi.

Miltų mišinį supyliau į skystąją dalį ir lengvai užmaišiau tirštą tešlą.

Tešlą sukrėčiau į popierines keksiukų formas, jų viršų apibarsčiau pagamintais trupiniais ir kepiau apie 15 minučių iš anksto įkaitintoje 200 laipsnių orkaitėje.

Keksiukai su rabarbarais
© sezoninevirtuve.lt

Keksiukus aušinau ant grotelių. Vos spėjo praaušti, iškart ir buvo suvalgyti.

Skanių keksiukų su rabarbarais!

Šventiniam stalui: Vakarėlis
Paruošimo būdas: Kepti orkaitėje
Mėgautis per: Pietūs Pusryčiai Vakarienė
Geriausia valgyti: Šaltą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai