Riestainiai su sezamų sėklomis
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per: 70min
Įvertinimas:
5.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Sumaišykite miltus, cukrų, druską ir sausas mieles.

Įpilkite sumaišytą aliejų ir neilgai plaktą kiaušinį. Gerai išmaišykite.

Į tešlą po truputį pilkite šilto vandens (jis turėtų būti ne vėsesnis kaip 40 laipsnių), vanilės ekstraktą ir minkykite.

Tešla neturi būti per skysta. Jei stipriai limpa, įberkite dar miltų.

Minkykite, kol taps švelni, šiek tiek žvilgi ir elastinga.

Suformuokite iš tešlos kamuoliuką, aptepkite jį šlakeliu aliejaus ir palikite dubenyje apdengtą rankšluosčiu porai valandų.

Iškilusią tešlą dar kartą gerai išminkykite ir formuokite riestainius.

Didžiausiame puode užvirkite vandens ir į verdantį vandenį dėkite po kelis riestainius. Kuo didesnis puodas, tuo daugiau riestainių tilps vienu kartu, tačiau jų neturėtų būti daugiau nei keturi. Riestainius apvirkite po porą minučių.

Apvirtus riestainius dėkite ant rankšluosčio, kad nuvarvėtų vanduo.

Aptepkite plaktu kiaušiniu ir apibarstykite sezamų sėklomis.

Sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir kiškite į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę.

Kepkite apie 20 minučių.

Tinka: Vaikams
Šventiniam stalui: Vakarėlis
Paruošimo būdas: Kepti orkaitėje Virti
Mėgautis per: Pietūs Vakarienė
Geriausia valgyti: Šaltą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai