Kavos tortas

Smaližių džiaugsmui.
Kavos tortas
© Shutterstock nuotr.
Įvertinimas:
4.0000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Gaminimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių. Atskirkite trynius nuo baltymų ir išplakite su cukraus pudra. Šokoladą sulaužykite gabalėliais ir išlydykite su sviestu inde, įstatytame į dubenį su karštu vandeniu. Paskui sumaišykite su trynių mase. Ant viršaus užberkite miltus su kepimo milteliais ir kakavos milteliais.

Išplakite baltymus, supilkite į paruoštą trynių masę ir greitai išmaišykite. Supilkite tešlą į kepimo formą, išklotą sviestiniu popieriumi ir kepkite orkaitėje 40 min.

Kremui sulaužykite šokoladą gabalėliais ir ištirpinkite 100-e ml grietinėlės. Tegu atvėsta. Likusią grietinėlę išplakite, sumaišykite su šokolado mase ir 40-iai minučių įdėkite į šaldytuvą. Paskui kruopščiai sumaišykite su tirštikliu.

Iškepusį torto pagrindą perpjaukite pusiau, abi dalis apšlakstykite likeriu, pertepkite kremu, suvožkite, papuoškite zefyriukais ir galite patiekti.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Tešlai:
4 vnt. Kiaušiniai
150 g Cukraus pudra
60 ml Sviestas
50 g Juodasis šokoladas
120 g Miltai
1/2 pakelis Kepimo milteliai
2 šaukštas Kakava
Kremui:
80 g Juodasis šokoladas
400 ml Grietinėlė (30 proc. rieb.)
1 pakelis Tirštiklis grietinėlei
Sumirkymui:
4 šaukštas Likeris
Papuošimui:
6 vnt. Zefyrai
Porcijos: 4
Sudėtingumas :