Kavos suflė su riešutais

 (3)
© Vida Press
Pagaminamas per:
150min
Įvertinimas:
2.4000 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Riešutus smulkiai sukapokite ir apkepinkite iki gelsvos spalvos.

Į puodą suberkite cukrų ir riešutus ir, sparčiai maišydami kaitinkite ant stiprios liepsnos, kol cukrus išsilydys.

Išpilkite masę ant sviestu išteptos medinės lentelės, palikite atvėsti ir sukietėti. Tada sulaužykite gabalėliais ir sukapokite peiliu.

Želatiną užpilkite šiltu pienu. Kai išbrinks, užkaiskite pieną ant viryklės ir kaitinkite, kol beveik užvirs, bet neužvirinkite (želatina turi visiškai ištirpti).

Šaltą grietinėlę išplakite su cukraus pudra iki tirštų, standžių putų. Sumaišykite išplaktą grietinėlę, kavą ir ištirpintą piene želatiną. Išmaišykite, kad tiršta masė būtų vientisa. Suberkite pasigaminto griliažo gabalėlius ir dar kartą gerai išmaišykite.

Sudėkite suflė į formą nuimamais kraštais ir 2 valandoms įdėkite į šaldytuvą.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

150 ml Grietinėlė
150 ml Kava
300 g Cukraus pudra
20 g Želatina
200 ml Pienas
200 g Rudasis cukrus
1 šaukštas Sviestas
200 g Riešutai
Porcijos: 4
Sudėtingumas :