Kavos ir kriaušių pyragas

Skanus ir sultingas, jis visada tiks prie kavos. Patiekite su vaniliniais ledais.
Kavos ir kriaušių pyragas
© Žurnalas "Mano namai"
Pagaminamas per:
80min
Įvertinimas:
2.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Sumaišykite miltus, druską ir kepimo miltelius.

Sudėkite gabalėliais susmulkintą sviestą ir supilkite vandenį.

Išminkykite, kad pasidarytų vientisa tešla, ir valandą palaikykite šaltai.

Sumaišykite kavą ir grietinėlę.

Įmuškite kiaušinį, įdėkite kiaušinio trynį, suberkite cukrų, supilkite pudingą ir cinamoną.

Nulupkite kriaušes, pašalinkite sėklalizdžius ir supjaustykite plonomis skiltelėmis.

Patepkite riebalais 24 cm skersmens išardomą formą.

Iškočiokite tešlą ir išklokite ja formą taip, kad tešlos pakraščiai kiek išsikištų virš kraštų.

Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 10-15 minučių.

Ataušinkite.

Sumaišykite 30 g riešutų su kriaušėmis ir apdėkite šiuo maišiniu tešlą.

Užpilkite kavos bei grietinėlės maišiniu ir apibarstykite likusiais riešutais.

Kepkite dar maždaug 25-35 minutes.

Žurnalas
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Papločiui
1 stiklinė Miltai
žiupsnelis Druska
2 šaukštas Vanduo
0,5 šaukštelis Kepimo milteliai
50 g Sviestas
Įdarui
1/4 stiklinė Kava
1/4 stiklinė Grietinėlė
1 vnt. Kiaušiniai
1 vnt. Kiaušinių tryniai
1 pakelis Vanilinis pudingas
3 šaukštas Cukrus
1/4 šaukštelis Cinamonas
3 vnt. Kriaušės
50 g Lazdyno riešutai
1 šaukštelis Cukraus pudra
Porcijos: 8
Sudėtingumas :